Intocmire devize constructii, preturi materiale de constructie, pret deviz manopera, modele de antemasuratori, caiete de sacini
Rodev intocmire devize constructii si instalatii preturi materiale de constructii
DEVIZE CONSTRUCTII MODELE DEVIZE PROGRAM DEVIZE INTOCMIRE DEVIZE RETETE DE BETON PRET MANOPERA
PRET CONSTRUCTII PRET CHIRIE UTILAJE PRETURI MATERIALE DIRIGENTIE SANTIER DATE DE CONTACT
Custom Search
InterSoft-Deviz profesional 2015

TIPURI DE DEVIZE

  DEVIZE DUPA ANTEMASURATORI EXISTENTE CU NORME SERIA 1981 - 1982

 • (cu incadrari corecte conform indicatoarelor de norme de deviz, seria revizuita 1981 - 1982, acestea fiind singurele indicatoare de norme de deviz legale in Romania in momentul de fata, acceptate si aprobate de M.L.P.T.L. si de Curtea de Conturi a Romaniei, pentru intocmirea devizelor de lucrari in constructii si instalatii). Se recomanda intocmirea devizelor utilizand numai norme din indicatoarele acceptate in cazul in care devizele se intocmesc pentru beneficiari de stat, autoritati contractante bugetare, unde sunt posibile oricand interventia controalelor unor comisii de la Curtea de Conturi sau MLPTL. In aceste cazuri, chiar daca devizul necesita folosirea de materiale si tehnologii noi de executie, se vor folosi norme de deviz existente in indicatoarele acceptate si se va folosi adaugarea dupa fiecare cod de norma a mentiunii "As." sau "Asim." (de la Asimilat) pentru a se pastra consumul de manopera. Pentru consumul de materiale se va folosi una dintre urmatoarele doua metode: 1. se foloseste mentiunea "i.m." iar din reteta normei se substituie materialul de baza, sau 2. se va da sporul de -100% material si se va folosi un articol suplimentar de procurare a materialelor YC01-Diferenta pret material.

  DEVIZE DUPA ANTEMASURATORI EXISTENTE, CU NORME NOI

 • (cu NORME CU RETETA LOCALA sau NORME ASIMILATE, intocmirea acestor devize se face pe baza unor norme modificate, cu reteta locala sau asimilata pe baza unor fise tehnice care contin informatii privind tehnologia de executie si consumurile specifice (de exemplu: pentru executia unui metru patrat de perete din placi de gips-carton am creat o norma locala care contine in reteta circa 10-12 materiale fiecare cu consumul lui in functie de tipul de perete, grosime, izolatie etc...), care nu sunt cuprinse in indicatoarele de norme de deviz revizuite si legal acceptate (seria 1981-1982), intocmirea acestor devize fiind recomandata NUMAI pentru cazul in care aceste devize se intocmesc pentru beneficiari particulari (privati). Intocmirea acestor devize necesita un volum mult mai mare de munca, utilizandu-se norme locale deja existente in baza noastra de date, sau necesitand crearea pe loc a unor norme noi. De asemenea, un al doilea mod de abordare a acestor devize, face posibila interventia asupra retetei normelor existente in indicatoarele 81-82 pentru asimilarea consumului de manopera al acestora si inlocuirea materialului, eventual scaderea intregului material (-100% material si adaugarea unui articol suplimentar de procurare dupa fiecare articol de montaj in parte, prin adaugarea codului YC01- Diferenta pret material ( De exemplu, un deviz de instalatii, care are intre 85-100 de articole, aproape toate articolele fiind asimilate, pe teava de Cupru, PEHD, sau polipropilena PPR, inregistreaza cel mai mare volum de munca.Practic , intocmirea unui astfel de deviz poate necesita chiar si 2-3 zile de lucru pana la finalizare).

  DEVIZE FARA ANTEMASURATORI

 • (DUPA FACTURILE DE MATERIALE ADUNATE LA SFARSITUL LUCRARII) Pentru cazul in care lucrarile sunt executate fara a avea la baza un proiect tehnic, sau proiectul nu contine si Documentatia Economica, adica antemasuratorile si lista de cantitati de lucrari cu incadrarile conform indicatoarelor de norme de deviz. Sunt in general utilizate la lucrari mici, numai la particulari, de obicei mici reparatii sau constructii de mici dimensiuni. In aceste cazuri pe timpul executiei lucrarilor se aduna pontajele pentru manopera, facturile si bonurile fiscale de achizitie a materialelor, urmand ca la finalul lucrarilor sa fie intocmit devizul analitic. Aceasta modalitate mai este folosita de echipele de meseriasi, sau firmele de constructii mai mici (pana la 20 angajati) care nu au in structura un inginer devizier, din cauza volumului redus de activitate inregistrat in decursul unui an calendaristic, ce nu justifica crearea unui post de inginer devizier cu norma intreaga sau fractiune de norma.

  DEVIZE DE MANOPERA

 • (DEVIZE LA CARE NU INTERESEAZA VALOAREA MATERIALELOR - NUMAI MANOPERA)Sunt folosite pentru lucrarile executate cu materialele beneficiarului, cand nu se doreste decat plata pentru manopera lucrarii, sau in cazuri de subantrepriza cand antreprenorul general procura toate mnaterialele.
devize constructiiL I N K U R I    P A R T E N E R I :
Energie solara
Copertine si parasolare

Portal electric
Deccons-Preturi materiale
Proiectare Timisoara
Catalog Firme
Anunturi imobiliare
Elewatt.ro
VirtualElectric.ro