Intocmire devize constructii, preturi materiale de constructie, pret deviz manopera, modele de antemasuratori, caiete de sacini
Rodev intocmire devize constructii si instalatii preturi materiale de constructii
DEVIZE CONSTRUCTII MODELE DEVIZE PROGRAM DEVIZE INTOCMIRE DEVIZE RETETE DE BETON PRET MANOPERA
PRET CONSTRUCTII PRET CHIRIE UTILAJE PRETURI MATERIALE DIRIGENTIE SANTIER DATE DE CONTACT
Custom Search
InterSoft-Deviz profesional 2015


PRETURI VATA MINERALA

PRET SALTEA VATA MINERALA. PRETURI PLACI VATA BAZALTICA

vata minerala de sticla pentru izolatie mansarde si pereti din rigips, placi vata minerala bazaltica izolatii fatade

Toate preturile pentru saltele de vata minerala si placi de vata bazaltica sunt exprimate in EURO fara TVA.

PRETURI SALTELE DE VATA MINERALA

pret saltele de vata minerala de sticla 5 cm si 10 cm grosime pentru izolatie mansarde si pereti din rigips

Saltelele din vata minerala de sticla sunt utilizate la realizarea izolatiei termice in mansarde prin asezarea saltelelor din vata minerala intre capriorii acoperisului, inainte de fixarea placilor din OSB sau rigips (gips-carton). De asemenea, saltelele din vata minerala de sticla se mai folosesc si la izolarea termica a tavanelor din gips-carton (rigips). Vata minerala de sticla se prezinta sub forma de saltele cu grosime de 5 cm, ambalate in folie de polietilena sub forma de rulou. Rulourile au de obicei latimea de 1.20m si pot contine o singura saltea de 5cm sau doua saltele suprapuse, grosimea fiind de 10 cm. Pentru alte grosimi ale saltelei este suficient sa se suprapuna una sau mai multe saltele, obtinandu-se grosimi de 15 cm, 20 cm 25 cm etc.

O alta utilizare a saltelelor din vata minerala de sticla este izolatia la pereti exteriori (placi betonyp-vata minerala-OSB-rigips, sau pereti cu structura tabla-vata minerala-tabla ori tabla-vata minerala-rigips) sau la pereti interiori din rigips. In acest caz saltelele din vata minerala sunt prevazute cu o folie anticondens lipita pe o parte a saltelei, folie care poate fi din polietilena sau din aluminiu, dar exista si saltele din vata minerala dublu caserate, care prezinta folie pe ambele parti ale saltelei.

Saltelele din vata minerala de sticla mai sunt des utilizate si la izolarea conductelor pentru instalatiile de apa si incalzire, in combinatie cu o plasa de rabitz si carton bitumat, iar uneori izolatia poate fi protejata cu o foaie din tabla zincata sau tabla de aluminiu.


  PRETURI SALTELE DE VATA MINERALA :
 • pret saltea vata minerala de sticla 5 cm grosime = 0,29 euro/mp
 • pret saltele vata minerala 10 cm grosime = 0,57 euro/mp
 • preturi saltele vata minerala 5 cm cu folie de aluminiu pe o parte = 0,35 euro/mp
 • preturi saltele vata minerala 10 cm cu folie aluminiu pe o parte = 0,68 euro/mp
 • pret vata minerala de sticla 10 cm grosime dublu caserata = 0,81 euro/mp

Cele mai bune saltele din vata minerala de sticla sunt ISOVER (RIO) si URSA.

Saltelele din vata minerala de sticla prezinta un mic dezavantaj in fata placilor compacte din vata bazaltica si a placilor din polistiren, din faptul ca salteaua odata desfacuta din ambalajul ei, nu mai revine la grosimea standard sub care este comercializata. Concret, o saltea de vata minerala de 10 cm, vine presata din fabrica unde este ambalata in rulouri si odata desfacuta din folia de polietilena se poate constata ca se extinde, dar nu va mai avea 10 cm ci intre 7-9 cm grosime. Insa toate caracteristicile care-i confera proprietatile de izolare termica, sunt calculate pentru grosimea nominala (de 10 cm in cazul de fata). Daca salteaua de vata minerala ramane comprimata si nu este infoiata in timpul montajului, asa incat sa fie adusa la grosimea standard atunci toata izolatia termica realizata nu va fi una de calitate.

Cum in practica, pe santier, meseriasul care monteaza izolatia din vata minerala, nu sta ca sa o infoieze pentru a o aduce la grosimea standard, atunci singura solutie pentru ca izolatia termica sa nu fie afectata, este sa mai adaugati un strat de 5 cm, asa incat sa compensati diferenta de grosime. De exemplu, daca doriti sa faceti o izolatie la mansarda cu 10 cm de vata minerala folosind saltele asezate intre capriori sau la peretele din rigips, atunci va trebui sa folositi 3 saltele de 5 cm pentru a obtine cei 10 cm de care aveti nevoie. In realitate veti avea o izolatie de 11-12 cm grosime, dar este mai bine asa decat sa montati numai doua saltele de 5 cm si sa aveti in final o izolatie de 7-9 cm grosime. Asta presupune un mic efort financiar, dar daca nu va convine atunci puteti utiliza alte variante de izoltie folosind placile din polistiren sau placile din vata minerala bazaltica, insa este bine sa stiti ca iesiti mult mai ieftin daca mai adaugati un strat suplimentar de 5cm, pentru ca vata minerala bazaltica sub forma de placi are alte preturi, mult mai mari, este de 5-6 ori mai scumpa !! La preturile acestea se merita sa puneti chiar si doua straturi suplimentare din vata de sticla.

PRETURI VATA MINERALA BAZALTICA

pret placi din vata minerala bazaltica pentru izolatii termice

Vata minerala bazaltica se comercializeaza sub forma de placi compacte cu grosimi diferite, cel mai des intalnite fiind placile din vata minerala bazaltica cu grosimea de 5 cm si 10 cm. Placile compacte sunt ambalate la pachete, in folie de polietilena, la fel ca polistirenul.

Placile din vata minerala bazaltica confera proprietati de izolare termica net superioare saltelelor din vata minerala, comercializate la rulouri presate, tocmai datorita faptului ca placile sunt compacte si rigide si isi pastreaza grosimea standard sub care sunt fabricate, fara a se comprima si a-si reduce grosimea .

Placile din vata minerala bazaltica se recomanda a fi folosite in special la izolarea peretilor exteriori, in combinatie cu placile din betonyp, dar si in structurile panourilor tip sandwich (tabla zincata-placa vata bazaltica-tabla zincata), insa pot fi folosite cu succes si la realizarea altor tipuri de izolatii (la izolarea mansardelor, la plansee etc).

  PRETURI PLACI VATA MINERALA BAZALTICA
 • pret placa vata minerala bazaltica 5 cm grosime = 1,86 euro/mp
 • pret placa vata minerala bazaltica 10 cm grosime = 3,73 euro/mp
 • preturi placi vata minerala bazaltica 5 cm cu folie de aluminiu = 3,34 euro/mp
 • preturi placi vata minerala bazaltica 10 cm cu folie aluminiu = 5,18 euro/mp

Cea mai buna vata minerala bazaltica sub forma de placi este ISOVER.

PRETURI MATERIALE DE CONSTRUCTII. PRETURI MATERIALE INSTALATII

Liste de preturi materiale de constructii exprimate in euro

Preturi invelitoare acoperis din tabla tip tigla, zincata, vopsita | Pret teava polietilena de inalta densitate PEHD apa si gaze | Pret teava multistrat tip PEXAL incalzire | Pret teava si fitinguri Cupru | Preturi conductoare cupru FY si MYF | Preturi cabluri electrice CYY CYYF si CYABY | Preturi materiale de constructie | Preturi caramida plina, GVP, BCA, boltari beton | Preturi conductoare aluminiu - otel AL-OL torsadate TYIR | Preturi materiale de constructie case : ciment, armaturi OL, caramida | Preturi sorturi: nisip, balast, pietris, piatra sparta pentru drumuri | Preturi la beton si mortar statii de betoane | Preturi la aditivi pentru beton | Preturi elemente prefabricate din beton tuburi din beton pavele | Preturi Mixtura asfaltica beton si mortar asfaltic drumuri si poduri | Preturi teava neagra sudata din otel instalati | Preturi teava din otel constructii si instalati | Preturi teava zincata | Preturi aparate de reazem din neopren pentru poduri | Preturi materiale de constructie pentru amenajari interioare | Tarife manopera constructii cu materialul clientului |
Preturi saltele din vata minerala de sticla, pret saltea vata minerala de sticla rulou, preturi placi vata minerala bazaltica, pret placa vata minerala bazaltica , izolatie mansarda, izolatii termice pereti exteriori izolatii termice mansarde.
devize constructiiL I N K U R I    P A R T E N E R I :
Energie solara
Copertine si parasolare

Portal electric
Deccons-Preturi materiale
Proiectare Timisoara
Catalog Firme
Anunturi imobiliare
Elewatt.ro
VirtualElectric.ro